Polícii sa podarilo zadržať muža, ktorý vydieral rodinu od decembra 2012

19.03.2013 Svidník

Svidník - Polícia včera ráno zadržala 28 ročného muža, ktorí mal od decembra 2012 vydierať 36 ročného Vranovčana.
Podozrivého muža zadržali v jeho dome v obci Železník, okr. Svidník, policajti prešovského pohotovostného útvaru. Po zadržaní bol
predvedený na políciu vo Vranove, kde mu už aj vyšetrovateľ vzniesol obvinenie pre zločin vydierania. Na prípade intenzívne dlhší čas pracovali vranovskí a svidnícki kriminalisti spoločne s príslušníkmi prešovskej krajskej kriminálnej polície. Obvinený muž mal od decembra 2012 do januára 2013 zaslať poškodenému 7 výhražných listov. Po hrozbou fyzickej likvidácie od neho požadoval hotovosť vo výške 35 000.- € až 48 000.- €. V prípade nesplnenia požiadaviek mu adresoval aj takéto vyhrážky: 
„auto skončí v plameňoch a nemusí Vianoce stráviť s rodinou“, „sleduje vás zopár mužov ukrajinskej národnosti, stačí im dať povolenie“, „neradi by sme ublížili vám či rodine, ale ...nedodržujete pravidlá“. Niektoré z listov doručil do poštovej schránky, niektoré zaslal z rôznych pôšt v Košiciach, resp. z Prešova. Taktiež menil aj spôsob a miesta odovzdania peňazí, raz to malo byť na zastávke v prešovskej mestskej časti Vydumanec, inokedy v blízkosti lesa pred obcou Chmeľov, okr. Prešov, resp. na odpočívadle medzi Prešovom a Veľkým Šarišom. Ani raz však pre peniaze neprišiel. Obvineného muža okrem iného usvedčujú zaistené biologické stopy z listov a počítačová zostava s tlačiarňou. Pod ťarchou dôkazov sa obvinený ku skutkom priznal, pričom je podozrivý aj z vydierania dvoch mužov vo svidníckom okrese. Na obvineného muža vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho vzatie do väzby a umiestnil ho do cely policajného zaistenia.
 

Vyberte región